Proiect finantat prin POR 2007 -2013, D.M.I 4.3

Proiect ”Platformă virtuală business to business pentru managementul relației cu clienții

Beneficiar: SC ASCENT SOFT SRL

WEB: http://www.ascent-soft.ro

Despre beneficiar: „Ascent Soft s-a nascut in 2000, atunci cand vechea companie ProAscent a urmat cele doua directii de activitate care s-au cristalizat in perioada 1996 – 2000, nascandu-se in final doua companii independente – dar partenere, una specializata pe dezvoltarea si implementarea de software economic, cealalta in servicii de design si advertising.

Initiatorii companiei au fost doi tineri studenti la Stiinte Economice ce au identificat oportunitati de dezvoltare a unei afaceri in domeniul serviciilor destinate companiilor romanesti. Ca in orice activitate economica, exista nevoia eficientizarii muncii. Astfel interesul s-a concentrat pe gasirea unui mijloc facil si flexibil de prelucrare a informatiei contabile si de gestiune.

Doar un pas a mai fost catre identificarea unei nevoi acute existenta pe piata romaneasca, la care se putea raspunde prin crearea unui pachet de programe flexibile de contabilitate, gestiune si salarii, care sa poata tine pasul usor cu desele modificari de legislatie si de cerinte, specifice unei economii de piata in formare.

Astazi, sistemul integrat AscentERP a ajuns sa fie implementat la societati comerciale din mai multe orase ale tarii, ex: Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Satu Mare etc. reteaua de distributie si service fiind in extindere.

Odata cu extinderea extensiva a ariei de desfacere, aplicatiile au avut mai ales o dezvoltare intensiva, concretizata in platforme noi ca suport de baze de date (PostgreSQL, FirebirdSQL, MSQLServer, Oracle etc), tehnologie noua (client-server) client de aplicatie “thin-client” dezvoltat in mediul .NET, lucrul cu servere de baze de date sub LINUX si WINDOWS, respectiv o arie de domenii de implementare a unor solutii concrete extinsa (productie de componente electronice, productie alimentara, din domeniul mobilei si prelucrarii lemnului, distributie, servicii, retele de magazine de retail etc.). Echipa de consultanti software Ascent Soft s-a extins, castigand experienta si dezvoltandu-si competenta de a gasi usor solutiile optime de implementare, respectiv de a raspunde unor cerinte specifice dintr-o varietate mare de domenii.”